Chokladbrownies

Igår bakade jag och sonen chokladbrownies. Hittade receptet i nyaste numret av Tove. Kan säga att dom är gudomligt goda och väldigt svåra att låta bli. Jag skar dom i ganska små bitar och så hade jag i lite mera hackad choklad än vad det stod i receptet. Chokladmonsters som vi är :)





RECEPT

125 g mörk choklad
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
75 g mörk choklad 70%
100 g valnötter, grovt hackade

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält chokladen på låg effekt i mikron. Rör ihop smör och socker. Vispa äggen i en separat bunke. Arbeta in de uppviskapde äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen. Sikta kakaon, vaniljsocker och mjölet i bunke och vänd i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd i den  och valnötterna i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24 x 24 cm, och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

Tur att jag var på gymmet idag efter att jag lämnat sonen på skolan så jag kan unna mig en brownis till kaffet idag :)

Ha en underbar torsdag!

Kram
Sussi

Kommentarer

Katta sa…
Ha ha, tack för din roliga kommentar :D du har säkert helt rätt i det du skrev. Vilket härligt recept jag som just funderade över vad jag ska bjuda på i morgon när dottern fyller år, kanske det blir härliga brownies tack för receptet. Kram Katta
Mmmmums! Jag är också en chokladälskare!

Så kul att läsa att du fått jobb!! Hoppas det ska gå bra och att du trivs.

Hälsningar till Rocky från Nelson, hihi!
Trevlig helg,
Ann-Christine
Hej! Tack för en titt hos mig och för receptet! Ska jag pröva någondag mmmm vad gott det ser ut! Din blogg ser jättefin ut, ska titta vidare! Kram Vivi Soltorp
svartataket sa…
Låter supergott!!
Vad skönt att du slipper den arbetsplatsen nu då! Negativa människor drar ju musten ur en:(
Önskar er en skön söndag!!
alegni sa…
åh, de ser jättegoda ut. jag har stirrat på det där receptet flera gånger, men alltid bläddrat vidare igen. tur är väl det, för midjan är tillräckligt vid i omfång som den är ;) ;)
tack för besöket inne hos mig och välkommen åter!
De må prøves:) Ser og høres veldig gode ut.... mmmmm....
Ha en fin kveld:)
H

Populära inlägg