15 juli, 2011

Åsby hem & trädgård

I tisdags så var vi till Strömsholms djursjukhus på återbesök med våran Rocky. Han har en längre tid haft en torr nosspegel och vi har flera gånger sökt för detta men utan få bukt på det eller fått veta vad det beror på. Nu vet vi att det förmodligen är tårkörteln som är sjuk eller så är det sköldkörteln som inte är frisk eller kanske båda. Det som händer är att det vänstra ögat inte producerar tillräckligt med tårar för att fukta både ögat och nosen och då blir vänster nosspegel torr och fnasig, geggig och tillslut  infekterad. Nu är det ögondroppar som gäller både i ögat och i nosen. Det var en månad sedan vi började behandlingen och han ser betydligt mycket bättre ut på nosen och ögant har blivit en grad fuktigare. Vilket är bra. Det känns som om vi är på rätt väg.

På vägen hem så stannade vi till vid Åsby hem och trädgård. Vi såg detta ställe mest av en slum och det är jag väldigt glad över att vi gjorde. Vilket ställe!!! Dom hade verkligen allt. Inredning, cafe, växter och allt i en väldigt mysig miljö. Jag fotade lite inne i butiken på några av mina favoriter men till slut så gick jag bara och gapade och glömde av att fota för typ allt var fint.

Sedan sist jag skrev så har jag även hunnit med att simma vansbro tjejsim. Det är min tredje och näst sista del i tjejklassikern. Vi har sju tjejer från jobbet som simmade och det kunde inte vart bättre förutsättningar. Strålande sol, 19grader i vattnet och nära och kära stod efter älvkanten och hejade fram mig. Det var riktigt kul. Efter "badandet" så åkte vi alla hem till mig för att äta och dricka gott och ha en trevlig kväll. 


4 kommentarer:

Sussi sa...

Hittade jätte mycket fint som klockan och möblerna. Vill ha båda. Är det ok om jag lånar dina bilder till min blogg men jag skriver att det är från dig Kram Sussi.

Ullis/Leva på landet sa...

Har sett bilder från det stället förut men aldrig varit där. Blir ju bra sugen att åka dit måste jag säga. Duktig du var som klarade simmet. Nu är det bara Lidingöloppet kvar då.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Zaga sa...

Grattis till Vansbro simmet!!
Åsbro trädgårdar har jätte mycket fint, tyvärr blir det så sällan man stannar där. Stackars Rocky, har aldrig hört att man kan ha för lite tårvätska så att det blir konsekvenser för nosen, men det låter kanske logiskt. Har du pratat med Sophia din uppfödare? Hon vill nog gärna veta det.

Ha en fortsatt skön sommar!!
Kram Eva-Lis & Zaga

Anonym sa...

DU ÄR JU HELT FANTASTISK SOM KAN GÖRA SÅ HÄR FINT!
Jag har också intresse för heminredning.
Jag gillar mörka, mustiga
färger mer.
Men du gör det ljusa så fint och man blir glad! av att se det.
Kram