26 oktober, 2009

Idag börjar sonen sitt höstlov, lite tråkigt att det är ett sådant skräpväder ute. Jag är iaf glad över att jag är ledig med honom denna vecka.

Förra veckan så var vi till Filipstad över dagen på begravning. Min sambos farmor har lämnat oss. En underbart snäll och omtänksam tant. Begravningen var jobbigt ledsamt men fin på samma gång. Fina blommor och fin sång. Vi är många som kommer sakna henne.
Hon hade ett stort intresse i att sticka, virka, väva mattor. Så idag håller jag på och sorterar in alla fina virkade dukar, överkast, plädar, broderade örngott i våra skåp här hemma. Känns som om en liten del av farmor flyttar in. En stor korg med broderade örngott och lakan fick följa med hem


En virkad schal som både är vacker och varm

En av flera virkade plädar med "mormors rutor". Vilket arbet det ligger bakom dess

Jag fick även en jätte fin vit orkide av svärmor...Tack snälla!!

Denna isbjörn har fått flytta in till sonens rum som minne från farmor.


Förra veckan så sydde omtag till mina fuskrullgardiner i vardagsrummet. Jag fick för mig att jag skulle ha in lite brunt i vårt annars väldigt ljusa vardagsrum. Så det fick bli ett tyg med brun/vita rutor. Den bruna färgen passar bra till vår nya soffa och jag blev ganska nöjd med dom.

Nu är det stor tid för lunch här hemma. Ha det så bra i höstrusket!

Kram Sussi

3 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Hej Sussi,

Tack snälla du för gulliga ord hos mig och för att du deltar i min utlottning.
Tråkigt med begravning. Alltid så sorgligt och ledsamt men som du skrev, samtidigt vackert.
Fina minnen du har.
Ha en fin ledig vecka. Här är det också "skitväder"
Kram Agneta

Ullis/Leva på landet sa...

Så tråkigt att behöva gå på begravning. Det är aldrig kul. Brukar dock gå lite lättare när det är en gammal person som levt ett långt liv. Så fina saker ni har fått efter henne. Har också rutiga band på mina fuskisar, men vill nu ha nya gardiner i köket. Blir nog fuskisar det också.

Kramar Ullis

Viveka i Bläckhornet sa...

Åhhhh vilken skatt du fått ärva. Ja det var ett fantastiskt hantverk de gjorde förr. Tycker det är en skön känsla att ha något hemma från någon man tyckte om.

Kram Viveka