19 juni, 2009

Midsommar!!!

Imorgon är det midsommarafton!!
Midsommar kommer lika plötsligt varje år känns det som. Helt plötsligt så är den bara här och man ska städa, klippa gräs, putsa till trädgården, stryka gardiner och dukar, putsa fönster, plocka blommor och lägga in sill.
Vi kommer fira midsommar i gropen i Leksand tillsammans med 15.000 turister. Det är helt makalöst mycke folk inne i Leksand under midsommar. I år ska vi försöka hinna cykla upp i tid för att se majstångsresningen också ;) Vi brukar bli allt för sena.....vet inte varför, ovana att cykla kanske *L*
Det är så mysigt att sitta där och äte lite picknick på en filt. Jag ska göra västenbottenos pajer och sallad att ha med mig...så det blir nog gott.
I aftonbladet så stod det att i dalarna firar man midsommar i 3 dagar. Jag vill nog påstå att det är i flera veckor. Först är det midsommar. Men sedan kommer ju majstångsresningarna i alla byarna. Tror det finns 70 byar i Leksands kommun så det är rätt många stänger som ska upp. Dom flesta blir resta på midsommarafton men en del veckan före och en eller två veckan veckor efter.
När stången i min "hem by" åker upp då känns det verkligen som sommar!!
Annars så har veckan vart fulltspäckad med innebandy. A har var med på Niklas jihdes innebandy camp i Falun. Dom har verkligen haft det roligt och fått tränat på hårt :) Något jag kommer anamma i höst!!! *L*

Idag så var Niklas johde him self i Falun. Han verkar verkligen vara en supertrevlig person och barnen avgudar honom. Man undrar hur många autgrafer han fått skriva på alla innebandyskolor. Min son fick en både på tröjan och på klubban :)

Hoppas ni får en underbar midsommar helg. Med sol och bra väder, god mat och många glada skratt.

Sköt om er!

Kram
Sussi

2 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul sonen verkar ha haft det. Ja nog firar vi i flera veckor här. att åka till Leksand på midsommar brukar vi faktiskt inte göra, men vi firar desto mer här i byn i morgon då vi har majstångsresning.

Ha en riktigt skön midsommar!
Kram Ullis

Wilda Stenlyckan sa...

Hej!
Jag har varit någonstans runt Smedjebacken på midsommar ett år och nog var det lite mer firande än hemma. Minns att jag tyckte det var sååå mycket fina blommor över allt!
Hoppas ni haft en trevlig midsommar!
Kram Sara