09 maj, 2009

Tur att man inte är bonde

Idag har vi äntligen tagit oss i kragen och städat upp i vårt fula hör på tomten. Fick hjälp av bror att köra bort en massa kvisstar och löv. Hela området har typ vart en enda STOR hallonbuske och komposthög. Nu är hela komposten rensad från pinnar, kvistar, grenar, sten mm. Jorden som var längst ned var riktigt fin matjord så den hävde jag på grönsaksladet. Vet inte hur många hallonplantor som jag grävt upp idag, men det är många!! Men snyggt blev det!
Nu har vi äntligen en rad med hallonplantor och ett tomt hörn där vi kan göra en snygg kompost. Ska köpa in några säckar med täckbark och ha på hallonlandet och ett stöd för buskarna ska upp. Så gräs...Sedan är det klart och jag känner mig riktigt nöjd efter en dags tungt slit. Visar nedan före bild (hade hunnit tagit bort en del) och en efter bild.

Visst blev det skilland? Nu ska jag duscha för det känns som hela jag är jordig och skitig. Ikväll blir det till att gilla och njuta. Det ser ut att bli en fin kväll och vårt plommonträd har börjat blomma.

Tevlig helg!

Kram
Sussi

2 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket ni har gjort i trädgården. Här har det inte blivit något gjort alls förutom tvätt, för maskinen har gått varm. Känner inte för så mycket idag. Vi får väl se om jag hamnar i dina trakter till hösten eller hur det blir.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

svartataket sa...

Vad duktiga ni är! Åh nu är det en mysig tid!! Fint väder och alls om bara slår ut! Mysigt!!
Hoppas allt är bra!!