Utmaning och skidåkning
Jag har blivit utmanad av Rebecca.
Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga , hitta inte på ord eller ljug. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!!
1. Vad heter du? Susanne
2. Ett ord på fyra bokstäver? Saga
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Sjöman
6. Färg: Silver
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Semla
9. Sak i badrummet: Salvikvick
10. Plats/stad: Skeberg
11. Orsak att vara sen: Sov för länge
12. Något man skriker: Shitt
13. Film: Så som i himelen
14. Något man dricker: Sockerdricka
15. Band: Sabaton
16. Djur: Springer spaniel
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Skoda
19. Sång: Solen i ögonen- Lars Winnerbäck
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Sumobrottning
Jag utmanar:
Förutom det så jobbade jag halv dag idag. Det var meningen att jag skulle åka hem klockan 13;00. Jobbbade in lunchen för att kunna smita tidigare. När jag väl skulle åka så k ommer min gubb j£$el till chef och säger att han har några fler arbetsuppgifter till mig som han ville ha hjälp med *suck*. Så när klockan var 13;45 kunde jag åka hem. Jag var så arg så arg i bilen när jag åkte hem. Jag önskar verkligen att jag hittar ett annat jobb snart.
Väl hemma så började solen spricka upp och det blev en underbar dag. jag och sonen åt lite mellis (jag åt lunch) och så bytte vi om till skidkläder och stakade iväg till elljuspåret. Det var så härligt ute och vi fick för oss att åka hela slingan på 9 km. Det var nog lite i längsta laget för sonen men han fixade och jag med.
Nu är det bara att duscha och så ska vi börja baka semlor. Jag försöker ju fortfarande att äta enligt Gi/ LCHF-metoden så hos oss blir det dinkelsemlor.
Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga , hitta inte på ord eller ljug. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!!
1. Vad heter du? Susanne
2. Ett ord på fyra bokstäver? Saga
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Sjöman
6. Färg: Silver
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Semla
9. Sak i badrummet: Salvikvick
10. Plats/stad: Skeberg
11. Orsak att vara sen: Sov för länge
12. Något man skriker: Shitt
13. Film: Så som i himelen
14. Något man dricker: Sockerdricka
15. Band: Sabaton
16. Djur: Springer spaniel
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Skoda
19. Sång: Solen i ögonen- Lars Winnerbäck
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Sumobrottning
Jag utmanar:
Förutom det så jobbade jag halv dag idag. Det var meningen att jag skulle åka hem klockan 13;00. Jobbbade in lunchen för att kunna smita tidigare. När jag väl skulle åka så k ommer min gubb j£$el till chef och säger att han har några fler arbetsuppgifter till mig som han ville ha hjälp med *suck*. Så när klockan var 13;45 kunde jag åka hem. Jag var så arg så arg i bilen när jag åkte hem. Jag önskar verkligen att jag hittar ett annat jobb snart.
Väl hemma så började solen spricka upp och det blev en underbar dag. jag och sonen åt lite mellis (jag åt lunch) och så bytte vi om till skidkläder och stakade iväg till elljuspåret. Det var så härligt ute och vi fick för oss att åka hela slingan på 9 km. Det var nog lite i längsta laget för sonen men han fixade och jag med.
Nu är det bara att duscha och så ska vi börja baka semlor. Jag försöker ju fortfarande att äta enligt Gi/ LCHF-metoden så hos oss blir det dinkelsemlor.
RECEPT:
Till 16 st behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg
Till pensling:1 ägg
Mandelmassa:100 g sötmandel
1-2 dl Hermesetas lättströ alt råsockerinkråm av bullar
¾ dl grädde
Till 16 st behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg
Till pensling:1 ägg
Mandelmassa:100 g sötmandel
1-2 dl Hermesetas lättströ alt råsockerinkråm av bullar
¾ dl grädde
Till fyllning:2 dl grädde
Du behöver också:bakplåtspapper
Så här gör du1.Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.2.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°. 3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle. 4.Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå.
Lägg sist på locket. Ät och njut!
Du behöver också:bakplåtspapper
Så här gör du1.Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.2.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°. 3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle. 4.Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå.
Lägg sist på locket. Ät och njut!
Hoppas ni får en trevlig fortsättning av dagen! jag ska iaf äta en semla med gott samvete efter min skidtur idag :)
Kram
Sussi
Kommentarer
hittade dina fina bilder på styleroom o frågade dig där om jag fick låna en av bilderna till min blogg. men du har inte varit inloggad där på ett tag så jag ahr inte fått nåt svar =)
saker är alltså att jag avgudar tapten med röda stjärnor på och skulle göra vad som helst för att boråstapeter börjar tillverka den igen!
om jag får vill jag gärna låna bilden o förklara för mina läsare hur den ser ut så jag ev. kan hitta något liknande.
är det ok?
Mvh/Linnea som är mkt avundsjuk på ditt fina hem.
Kram Lotta
Kramar Ullis
Hälsningar Anna
Trevlig helg!!
KRAM