17 januari, 2009

Då var vi igång....

.....med sonens rum.
Igår var vi till brädgården och köpte reglar och paneltak. Det var kallt som f-n där!!!! -15 grader att stå och välja vilken panel man ska ha i taket. Min bror var snäll och hjälpte oss köra hem allt, eftesom vi saknar släp o han har värsta pick-up'en (konstigt ord att skriva).


Före bilder:


Idag har vi plockat ut allt i rummet och gjort så att A kan bo i ett av våra extra rum. Ett rum som vi normalt har air-hockey spel och en massa "skrot" i...så det blev del saker som fick byta plats.

När väl det var klart så fick vi riva ner taket och spika in reglar för det nya. Det gamla taket var ett konstigt duktak som var uppspänt med alu. profiler, så det saknades reglar under det...bara att spika!!

Imorgon ska vi börja spika in taket....


Han är hos sin pappa denna vecka som kommer, så om vi är snabba så kanske vi hinner klart...Men det känns som om det är rätt mycke att göra, så det är inte så troligt. Bara målningen tar ju sin lilla tid....


Förövrigt så är jag inne på min 5:e dag med en variant av GI-kost/ LCHF mat dvs minimalt med kolhydrater och väldigt mycket protein och fett. Det tar några dagar innan kroppen har ställt om sig på denna kost och idag så känndes det som jag var helt slut. Förmodligen så var mitt föråd att kolhydrater slut......och kroppen reagerade som att allt gick i snigelfart. Jag skulle hjälpa sambon bära ut en soffa. Men jag hade ingen kraft, så jag fick spinga in till grannen och fråga om hjälp.... Tur att vi har snälla grannar!

Nu har jag dock fyllt på mitt föråd med protein och fett =)
....och bara sambon har spikat sklart så ska vi äta äppel/hallon paj med coccostäkcke och vaniljgrädde till det :)

Recept på pajen:

200 g smör
3 dl koko
Ca 6-7Äpplen
1 dl Hallon
3 msk Kanel
3 dl Grädde
½ Vaniljstång
Skala och dela äpplena i bitar. Lägg i en pajform och strö hallon och kanel över.
Smält smöret och rör i kokosflingorna.Täck frukten med kokosblandningen.Grädda 175° ca 30 min. (Tills äpplena är mjuka)
Dela vaniljstången längs med och gröp ur fröna med en tesked. Blanda i grädden och vispa upp till fluff.Ät och njut! *mums*

Ska man verkligen bli smal på den här kosten?? ...hihi Vi får se vad vågen sägern nästa vecka.

Ha en trevlig lördags kväll!
Kram
Sussi

5 kommentarer:

MammaRebecca sa...

De kommer säkert bli skit snyggt hemma hos er:) Ha en skön Söndag

Zaga sa...

Tusen tack för den fina utmärkelsen som jag fick!!
Jag blev jätte glad när jag kom hem från lasarettet och såg att jag hade en "gullig blogg".
Nu ska jag fundera ut till vilka jag ska skicka den vidare..........

Det kommer att bli jätte fint i sonens rum, du har ju sååå bra smak och jag kan gissa att du är med och "styr" lite eller??

Ha en fortsatt skön söndag, det ska ju komma massor med snö har det utlovats. ;-)
Kram Eva-Lis

Ullis/Leva på landet sa...

Då hra ni lite att göra i vekcan ser jag.´Presenterade mitt förslag om hallen idag för maken och han tyckte att det lät jättebra så då får vi se när vi ska göra det. Blir kanske först på sportlovet. Ska nu se till att en bil kommr ut från garaget så att vi kan börja måla stolar. Är det någon speciell bok du följer med maten? Behöver också komma igång nu känner jag.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för tipset. Måste läsa hennes blogg. Vi har en jätteliten hall som det var två stora garderober i när vi flyttade in. De har vi slängt ut men jag saknar dem. Det blir nu en bredare och inte så djup garderob antingen hemma byggd eller Ikea. Vit så klart. Sedan ska maken få göra en ny hatthyll som också ska bli vit. Det värsta blir nog att få bort glasfiberväven men det är bra att prova där först innan man ger sig på en större yta. kan också tänka mig attt ha bröstpanel, men det blir nog så liten yta att det är bara krångligt.

Kramar Ullis

MiaMaria sa...

Hej Sussie!

Då har ni lite att ta tag i...en kul förstår jag......
Pajen ser god ut....mums....

Ha en bra vecka!
MiaMaria