01 november, 2008

Alla helgona dagen

Vilken dag vi har haft! Strålande sol och marken täckt av snö. i skrivande stund så har det börjat skymma ute och jag ser att grannarna börjat tända marschaller ute... Det ser så fint ut där dom brinner i snön. Mysig tid nu när man kan tända lycktor ute på trappen bland granris och ljung. Det ser inbjudande ut.
Ikväll är vi många som åker till kyrkogården och besöker annhörigas gravar och tänder ljus. Det är fint och stämningsfullt att gå där då och lite kusligt för dom små....

Idag när vi var ute och fick med Rocky så tog vi med oss kameran. Visar några bilder från vår promenad....Man ser att det kommit en del snö


Tidigare idag så var jag och sonen iväg och köpte vinterskor till honom. Eftersom det huxflux blev vinter så var det lite kallt att gå i tunna adidas. Vi hittade ett par sköna och väl fodrade gore-tex kängor. Så nu kommer han klara vintern.
När vi var ute och letade skor så dök det upp en Didriksons jacka mitt framför ögonen på mig.... Den passade mig perfekt!! ... så den fick följa med hem och jag är supernöjd med det köpet.
Innan vi åkte hem från vårt lilla samhälle så gick vi in på Siljans café. Dom har så mycke gott där och det är ju ändå alla helgona =)
Köpte hem "glasswinerbröd" ( kanske heter dom något annat men jag kallar dom det) och en stor chokladkaka med marsmallows bitar i. Den kaka är sonens favorit.
Men nu är det dags att börja med middagen.

Ha en underbar allahelgona och skänk en extra tanke på alla nära en kväll som denna.

kram
Sussi

3 kommentarer:

MammaRebecca sa...

Vilka mysiga bilder:)
Bakrunden fick jag från en hemsida, kommer inte ihåg vilken. Men jag kan kolla upp de och skriva de till dig i morgon:)
Du har väl inte missat min tävling i bloggen;)

Ullis/Leva på landet sa...

Visst har det varit vackert. här var det bara att rota fram alla vinterkläder och skor från källaren. Vi ska komplitera lite vart efter. De har öppet till 20 på torsdag så du kanske hinner ändå.

Ha det bra!
Kram Ullis

svartataket sa...

wow,fick ni snö!!! det fick aldrig vi! Vad smarrigt det såg ut då!!!!
mums!


kram